Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

                                     

                                                           


                                                 Greek Writing Coach


Αν χρειάζεσαι έναν προσωπικό Writing Coach, είμαι στη διάθεσή σου. Σου παρέχω 1:1, ατομικό και δουλεύω μαζί σου βάση των δικών σου αναγκών και προτιμήσεων.  


Γιατί μπορείς να με εμπιστευτείς; 

Είμαι συγγραφέας 15 βιβλίων, είμαι η ίδια Εκδότρια, άρα ξέρω εκ των προτέρων τι ζητά ένας εκδοτικός οίκος για να υπογράψει μαζί σου ένα συμβόλαιο συνεργασίας, αρθρογραφώ χρόνια σε διάφορα έντυπα, κάνω κριτικές λογοτεχνίας, αναλύω λογοτεχνικά κείμενα λόγω της εμπειρίας που μου παρέχει η δουλειά μου και κάνω Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής τα τελευταία δέκα χρόνια.  

Μπορώ λοιπόν, να σου μεταδώσω τις γνώσεις μου και να σε βοηθήσω να αναπτύξεις χρήσιμες τεχνικές έτσι ώστε να μπορείς να γράφεις με άνεση αλλά κυρίως με γνώση.


Εάν θέλεις να γίνεις ένας επιτυχημένος συγγραφέας, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου για να διευθετήσουμε την πρώτη διαδικτυακή μας συνάντηση μέσω της πλατφόρμας zoom.  


Στοιχεία επικοινωνίας:  

Ε-mail: anazitiseis@gmail.com

Facebook maria.stylianou

Instagram maria_stylianou_writer_coach

https://www.linkedin.com/in/maria-stylianou-ab105325/

Τηλ: + 357 99779968 







 




@ Συγγραφείς εν δράσει - Μαρία Στυλιανού - Βιβλιοεκδόσεις Αναζητήσεις

 Μην περιμένεις την έμπνευση… κάλεσέ την

Το γράψιμο δεν έρχεται μετά την έμπνευση… αλλά το αντίθετο: η έμπνευση έρχεται με το γράψιμο. Η γραφή είναι η πιο αυτοτροφοδοτούμενη δραστηριότητα που υπάρχει. Όσο περισσότερο γράφει κανείς, τόσο περισσότερο θα θέλει να γράφει. Και τόσο καλύτερα θα γράφει – και όσον αφορά την φόρμα (πλοκή, χαρακτήρες, θέμα) και όσον αφορά την μορφή (λέξεις, ύφος, δομή).

 Άσε την τελειομανία για τους μέτριους (στην αρχή) 

Δεν υπάρχει πιο παραλυτικό για έναν συγγραφέα από το να αναζητά το τέλειο ενώ βρίσκεται στο λάθος στάδιο της συγγραφής. Ο ίδιος ο Χέμινγκγουεη υπαγορεύει… το πρώτο draft έχει μόνο μία “δουλειά”: Να ολοκληρωθεί. Μετά, το αφήνεις να κρυώσει και ύστερα το κοιτάζεις για να κάνεις ανελέητο και αυστηρό και τελειομανές editing. Αλλά όταν κάθεσαι να γράψεις, για πρώτη φορά να βάλεις κάτω την ιστορία σου, τις ιδέες σου, απλά πρέπει να φτάσεις στο τέλος, να πεις αυτό που επιθυμείς να πεις.

Το σημειωματάριό σου… 

Το πήρες πριν βγεις; Ο συγγραφέας πρέπει να ζει μέσα στον κόσμο. Αλλά σε ΟΛΟ τον κόσμο, όχι μόνο στον δικό του. Και όσο ζει στον κόσμο να παρατηρεί, να στέκεται, να αντιλαμβάνεται, να είναι περίεργος… και να έχει σημειωματάριο για να σημειώνει, ζεστές, αυθεντικές τις ιδέες και τις αναλαμπές έμπνευσης όσο μικρές και αν του φαίνονται – κάποια στιγμή 38 είναι σίγουρο ότι θα γίνουν κάτι που μπορεί να είναι πολύ μεγάλο. 

Η δίαιτα του συγγραφέα 

Ο πιο απλός και προσβάσιμος τρόπος για να μπει κάποιος στην συνήθεια της γραφής είναι να κρατά ημερολόγιο. Κάθε μέρα. Το επόμενο στάδιο είναι να ξεκινήσει συγγραφικό ημερολόγιο όπου καταγράφει ιδέες, πώς προχωρά η δουλειά του, βιβλία που διαβάζει και πώς τα αξιολογεί και άλλα σχετικά με το γράψιμο. Και ύστερα παίρνει την απόφαση να γράφει… ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ! Με 250 λέξεις την ημέρα έχει 90000 λέξεις τον χρόνο, ένα μέτριου μεγέθους μυθιστόρημα. Με 500 λέξεις την ημέρα (που είναι βατή φιλοδοξία) στο τέλος του έτους θα έχει γράψει ένα πλούσιο, πολυσέλιδο, χορταστικό μυθιστόρημα!

Κάνε το καλύτερο 

Για να μπορείς καλύτερα. Τα πρώτα κείμενα κάθε συγγραφέα είναι… φρικτά. Χωρίς καμία εξαίρεση! Ο αποφασισμένος συγγραφέας όμως, καθημερινά, σταθερά, κάνει το καλύτερο που μπορεί… έτσι ώστε κάθε μέρα να μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο και σύντομα να ξεχωρίζει και να διαπρέπει. Και να λέγεται συγγραφέας που αξίζει τον τίτλο.